Gest-OLI

Informació del projecte

Informació del projecte

Introducció

Olives

La superfície d'olivar a l'illa de Mallorca supera les 2.200 ha, que a l'any 2006 produïren una quantitat d'oliva que va permetre realitzar 90.899 litres d'oli qualificat per la Denominació d'Origen Oli de Mallorca.

El Reglament (CE) nº 178/2002 del Parlament Europeu i del Consell introdueix l'exigència de disposar d'un sistema de traçabilitat dels aliments, pinsos i productes relacionats.

Per tant, cada empresa ha de disposar d'un sistema de gestió documental per garantir la seguretat del producte i la traçabilitat completa del procés.

El sistema Gest-OLI pretén digitalitzar aquest procés per millorar la gestió i reduir errors humans derivats del registre manual.

Objectius del projecte

Olives

L'objectiu principal del projecte consisteix en millorar la competitivitat i productivitat de les PIMES del sector oleícola, mitjançant una aplicació orientada a les seves necessitats.

Es busca disposar d'una eina digital integrada que permeti gestionar tot el procés de producció, control i traçabilitat de manera àgil i centralitzada.

A més, el projecte impulsa l'ús de les noves tecnologies com Internet i les xarxes locals, així com solucions TIC com la targeta RFID per agilitzar processos.

Públic objectiu

Olives

Empreses productores d'oliva

Mitjançant el sistema Gest-OLI i el mòdul RFID, aquestes empreses poden millorar la productivitat i informatitzar processos clau de producció.

Empreses productores i envasadores d'oli

Gest-OLI permet optimitzar la traçabilitat i la gestió administrativa, afavorint la cooperació entre tafones i envasadores.

Organismes de control

El Consell Regulador i l'Administració Pública poden accedir a dades en temps real per agilitzar inspeccions i controls de qualitat.

Consumidors

La disponibilitat de dades centralitzades permet accions de promoció i comunicació transparent sobre l'origen i qualitat de l'oli.